تاریخچه میلگرد و روش تولید آن
در گذشته که صنعت ساختمان پیشرفت زیادی نکرده بود، سازه ها بدون مصرف آهن و بیشتر به صورت خشت و آجر ساخته می شدند. اما با ساخت سازه های بلند مرتبه استوار نگه داشتن این سازه ها ملزم به استفاده از مصالح با ترکیبات ویژه بود. در این دوران بتن تولید شد که ساخت سازه ها را راحت تر و سریع تر می کرد. اما هنوز از میلگرد در بتن ها استفاده نمی شد و سازه ها از استحکام مناسبی برخوردار نبودند ، در ادامه با فولادین همراه باشید .
در قرن پانزدهم صنعت ساخت رونق بیشتری گرفت و بتن ها به صورت تقویت شده مورد استفاده واقع شدند. تاریخچه میلگرد و استفاده از آن تقریبا به همان دوران باز می گردد. اما هنوز چند قرن دیگر زمان لازم بود تا میلگردها به شکلی امروزی تولید و در سازه های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. میلگردها استوانه هایی فولادی هستند که با سایزهای مختلف در سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند و باعث استحکام و دوام طولانی مدت سازه در برابر عوامل محیطی و جوی می شود.
میلگرد آلیاژ سازی شده
فرآیندهای تولید میلگرد در کشورهای پیشرفته جهان به روشهای مختلف می باشد. در استانداردهای معتبر دنیا برحسب شرایط اقلیمی هر کشور فرآیندهای تولید بطور کاملاً روشن و با لحاظ پارامترهای مختلف تحت کنترل قرار می گیرند :
۱-در کشور ژاپن که از نظر شرایط اقلیمی کشوری زلزله خیز می باشد ، استاندارد ملی آن کشور JIS آنالیز شیمیایی را متناسب با فرآیند تولید (از روش آلیاژی) تعریف می نمایند و هیچگونه اشاره ای به فرآیند تولید از طریق عملیات حرارتی (ترمکس ) ننموده است و به عبارت دیگر مصرف میلگردهای ترمکسی در آن کشور توصیه نمی شود .
۲-در کشورهای اروپائی که از نظر زلزله خیزی در رده کشورهای امن می باشند و نسبت به کشور ژاپن خطر زلزله در آنها بسیار پائین تر می باشد. روش ترمکس ( عملیات حرارتی ) را مدنظر قرار داده و آنالیز شیمیایی را متناسب با فرآیند تولید میلگرد با روش فوق الذکر در نظر گرفته اند.
۳- در استاندارد ملی ایران به شماره ۳۱۳۲ که برگرفته از چندین استاندارد مرجع ( اروپایی EN , DIN, و ژاپن JIS و آمریکاASTM و ISO ) می باشد. هر دو روش فوق الذکر در نظر گرفته شده است ولی بخاطر ضریب امنیت بالای مصرف در بند ۱۳ استاندارد ( نشانه گذاری ) بصراحت تولید کنندگان را موظف به آگاهی دادن به مصرف کننده از لحاظ فرآیند تولید میلگردها نموده است .
تاریخچه میلگرد و ساخت آن
ساخت میلگرد به شکل امروزی به اوایل قرن هجدهم برمی گردد. این میله ها به صورت استوانه هایی از آهن هستند که به دو صورت ساده و آجدار تولید می شوند و بسته به نوع سازه از هر کدام از این دو نوع استفاده می شود. میلگردها قابلیت تولید از فیبر پلیمری تقویت شده را نیز دارند. این محصول باعث تقویت بتن شده و مقاومت کششی را در آن تا حد زیادی افزایش می دهد. تاریخچه میلگرد آجدار نیز به همان دوران برمی گردد و برای ایجاد درگیری بیشتر بین بتن و میلگرد بر روی میلگردهای تولید شده ایجاد شد.
چگونگی تولید میلگرد
تاریخچه میلگرد و موارد استفاده از آن در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. بسته به شرایط محیطی هر منطقه در کشورهای مختلف تولید و ساخت میلگرد با رعایت نکات زیادی همراه است. به عنوان مثال، در کشورهای زلزله خیز نظیر ژاپن تولید میلگرد به روش آلیاژی بوده و بر روی این محصول از آزمایش های شیمیایی مختلفی استفاده می شود. اما در کشورهایی که عوامل طبیعی مانند زلزله کمتر اتفاق می افتد تاریخچه میلگرد و تولید این محصول به روش ترمکس بوده و استفاده از میلگردهای آلیاژی بسیار کم است. اما در این کشورها نیز نظیر کشور ژاپن آنالیزهای شیمیایی متناسب با نوع شرایط منطقه ای بر روی میلگرد صورت می گیرد.
تولید میلگرد و فرآیند نورد
استفاده از فرآیند نورد در تولید فولاد و میلگرد بسیار مهم است و تاریخچه میلگرد و تولید آن به زمانی استفاده از فرآیند نورد در تولید فلزات سخت برمی گردد. در این فرآیند فلز نرم و مومی با گذر از غلتک های مخصوص به شکل میلگرد در می آید. فرآیند نورد در تولید انواع محصولات فلزی به دو صورت گرم و سرد بوده و تغییرات متفاوتی در هر کدام از این روش ها در فلز رخ می دهد.
نورد سرد، در روش تولید میلگرد آلیاژی از نورد سرد که همان خنک کردن فلزات نرم در دمای محیط است استفاده می شود.
نورد گرم، این روش نیز برای تولید میلگردهای ترمکس مورد استفاده واقع شده و فولاد نرم و مذاب با عبور از لوله های آب سرد به سرعت خنک شده و شکل می گیرد.
درجات میلگرد
میلگرد دارای درجات و مشخصاتی است که در قدرت عملکرد، استحکام کششی، ترکیب شیمیایی و درصد کشیدگی متفاوت هستند. در ایالات متحده تعیین درجه معادل است با حداقل قدرت عملکرد میله در ksi (1000psi) . برای مثال میلگرد درجه ۶۰ دارای حداقل قدرت عملکرد ksi 60 می باشد. معمولاً میلگرد در درجات ۴۰، ۶۰ و ۷۵ ساخته میشود. در کشورهایی که از سیستم متریک استفاده م کنند، تعیین درجه قدرت عملکرد بر حسب مگاپاسکال (MPa) است. برای مثال درجه ۴۰۰ که معادل است با درجه ۶۰ ایالات متحده.
شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت روز میلگرد و قیمت آهن با کارشناسان فولادین تماس حاصل نمایید و یا اطلاعات تماس خود را در صفحه نخست وبسایت ثبت نمایید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند .