بازار-آهن-FULADIN.COM_

بازار آهن آهن و فولاد از شروع سال جاری تا کنون وارد رکود بی‌سابقه‌ و بسیار سنگینی شده است . نکته مهم این است که قیمت مقاطع فولادی از قیبل قیمت میلگرد، قیمت آهن و قیمت پروفیل در این مدت ثابت بوده یا حتی در مقاطعی، با کاهش شدید نیز همراه بوده است . اما حتی این ثبات و کاهش قیمت‌ها هم نتوانسته بازار پر تلاطم فولاد و آهن کشور را از رکودی که گریبانگیر آن شده است ، نجات دهد‌ ، در ادامه با فولادین همراه باشید .

رکود در مسکن و بازار ساخت و ساز

از ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۲ ، بازار مسکن وارد رکود عجیبی شده است. بالا رفتن قیمت مسکن و هزینه تمام شده برای ساخت و ساز از یک طرف و پایین آمدن قدرت خرید مردم در حوزه مسکن، دو عامل اصلی در بروز این اتفاق محسوب می‌شوند.

اثر تورم بر قیمت آهن

رشد متوالی و کلی قیمت‌ها که از آن به نام تورم یاد می‌شود، یکی از مهم‌ترین معضلات اقتصادی بسیاری از کشورهای درحال‌توسعه است. این در حالی است که کشورهای درحال‌توسعه بیش از 60 درصد از تولید فولاد در جهان را در اختیار دارند. از طرف دیگر، اکثر کشورهای توسعه‌یافته به دلیل کاهش هزینه‌های تولیدی و نیز وجود نیروی کار ارزان، کارخانه‌های تولیدی خود را به کشورهای درحال‌توسعه منتقل کرده‌اند. این امر سبب شده تا محصولات فولادی تحت تأثیر تورم حاکم بر آن کشور قرار گیرند و شاهد وقوع نوسانات در قیمت مقاطع فولادی باشیم .

اثر بورس کالا

بورس کالا به‌عنوان یک عامل بسیار تاثیرگذار در رقم خوردن نوسانات قیمتی و یا ثبات قیمت‌ها مطرح است. حجم عظیمی از معاملات آهن آلات همه‌روزه در این بستر انجام شده که در آن، سطح طبیعی قیمت سهام شرکت‌های فعال در بخش صنعت آهن و فولاد تعیین می‌شود. عملکرد هریک از این صنایع وابسته به بازار آهن در بورس کالا به‌عنوان شاخصی منحصربه‌فرد قابل‌بررسی بوده که این عملکرد بر نوسان قیمت آهن بی‌تأثیر نخواهد بود.

نامشخص بودن روند قیمت ارز

افزایش بی‌سابقه قیمت دلار در ابتدای سال 1402 و عبور آن از مرز 50 هزار تومان ، باعث نگرانی شدید خریداران آهن شده است. بسیاری از این افراد در انجام معامله و خرید و فروش دچار تردید شده‌اند و ترجیح می‌دهند فعلا اقدامی در این زمینه نداشته باشند .

پایین آمدن احتمالی نرخ ارز بعد از توافق‌های ایران با چین و عربستان باعث شده که خریداران برای خرید انواع مقاطع فولادی عجله‌ای نداشته باشند. آن‌ها معتقدند که با کاهش قیمت دلار، قیمت میلگرد ، قیمت پروفیل و قیمت ورق سیاه هم ارزان شده و کارخانه ناچار به کاهش قیمت آهن آلات خواهد شد .

این تردید خریداران سبب شده تا اردیبهشت و حتی خرداد 1402، ماه‌های آرامی برای بازار آهن باشد. حال این‌که این پیش‌بینی چقدر معتبر است، نیاز به صبر و بررسی بیشتر نرخ ارز دارد .

تاثیر قدرت خرید مردم بر بازار آهن

باید قبول کنیم که بخش عمده‌ای از خریداران محصولات آهنی، مردم عادی هستند و نه بساز و بفروش‌ها و کارخانه‌ها! کاهش قدرت خرید مردم از ابتدای سال 1402 به شکل قابل ملاحظه‌ای بیشتر شده و در نتیجه، ساخت مسکن، ترمیم مسکن و … در درجه چندم اولویت قرار گرفته است. بدیهی است که روی گردانی مردم عادی از بازار آهن ، باعث از دست رفتن بخش زیادی از مشتریان این بازار شده است. جایی که مردم برای خرید مایحتاج اولیه زندگی خود در فشار و مضیقه قرار دارند، نباید از آن‌ها انتظار مشارکت فعال در بازار آهن و … را داشته باشیم.

آینده بازار آهن

بازار آهن و فولاد روز های سختی را می گذراند و در حال حاضر رکورد سنگینی بر این بازار حاکم شده است ، باید منتظر ماند تا ببینیم آینده بازار فولاد و آهن کشور به کدام سمت سوق پیدا می کند .