پروفیل ساختمانی چیست ؟

۲۳:۳۱    ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
قوطی-پروفیل-fuladin.com_

پروفیل ها بشکل مربع و مستطیل وجود دارند که در مقاطع کوچک آن جهت نرده های فلزی برای در و پنجره ها، راه پله ها، نرده کشی دیوارهای کارخانه ها، پیاده روها و نیز خیابانها استفاده می گردد، اما مقاطع بزرگتر پروفیل ها به ستونی معروف هستند که در ساخت ستون و اسکلت فلزی کاربرد دارد ، در ادامه با فولادین همراه باشید .

پروفیل ساختمانی چیست ؟

پروفیل های ساختمانی همانطور که از اسم آنها مشخص است در قسمت های مختلفی از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. نوعی از این نوع پروفیل ها برای تولید درب یا پنجره مورد استفاده قرار می گیرند و نوع دیگری از این پروفیل ها برای استحکام بخشیدن به سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند. برای تولید هر کدام از این پروفیل ها از ورق های متفاوتی استفاده می شود. به عنوان مثال پروفیل هایی که قرار است برای ساخت درب و پنجره به کار روند به جهت اینکه در معرض رطوبت بیشتری قرار دارند بایستی برای ساخت آنها از ورق گالوانیزه فولادی (روی اندود) استفاده شود .

انواع پروفیل فولادی

پروفیل‌های بسته: لوله، پروفیل‌های درب و پنجره، قوطی و … در این دسته قرار می‌گیرند و در واقع در بازار به همین پروفیل‌های بسته، لفظ پروفیل می‌دهند و هرجا از این لفظ استفاده می‌شود، عموما منظورشان همین پروفیل‌های بسته یا همان قوطی‌ها با سطح مقطع توخالی مربع و مستطیل است. مقاطع کوچک پروفل‌های بسته، در ساخت نرده، درب‌وپنجره، راه پله، پایه میز و صندلی، حصار کشی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد از مقاطع بزرگتر نیز در ستون ساختمان‌ها و هرجایی که نیاز به ایجاد مقاومت دارد، استفاده می‌شود، مواردی مثل شاسی‌کشی در تریلر یا نفت‌کش‌ها؛ در واقع به خاطر قابلیت شکل‌پذیری و جوش، مقاومت، دقت و کیفیت؛ پروفیل‌ها طرفداران زیادی دارند.

نحوه تولید پروفیل بسته نیز به دو شکل است، شرکت‌های تولیدکننده پروفیل‌های بسته(قوطی) را به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تولید می‌کنند؛ در روش غیر مستقیم ابتدا ورق را به لوله تبدیل کرده و در ادامه شکل پروفیل مورد نظر را به آن می‌دهند.

پروفیل‌های باز: ناودانی ، ورق ، تیرآهن ، نبشی ، تسمه و … نیز جزو پروفیل‌های باز هستند. این محصولات عمدتا با نام خودشان در بازار خرید و فروش می‌شوند و مصارف بسیار مشخصی دارند که به کرات در آهن رویال به کاربرد و صنایع‌ مصرف‌کننده این نوع پروفیل‌ها پرداخته‌ایم. البته در سال‌های اخیر به دلایل مختلف اقتصادی میزان ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی کمی کاهش یافته و به همین نسبت نیز مصرف پروفیل‌ها سیر نزولی داشته است، به همین دلیل برخی تولیدکنندگان به خاطر وجود بازارهای مناسب در کشورهای همسایه، تمایل زیادی به صادرات پروفیل‌ دارند که با توجه به تحریم‌ها، صادرات پروفیل نیز همچون باقی اقلام صادراتی با مشکلات و سختی‌هایی روبرو است.

پروفیل دکوراتیو

یکی دیگر از انواع پروفیل‌های ساختمانی ، پروفیل دکوراتیو است . همان‌طوری که از نام این پروفیل بر می‌آید ، این نوع پروفیل کاربردهای تزیینی داشته و جاهایی که استحکام بسیار بالایی مد نظر نیست، همانند نرده‌های فلز، راه پله و درب و پنجره از حضور این نوع پروفیل استفاده می‌کنند .

ماده اولیه برای تولید این نوع پروفیل از جنس استیل استنلس بوده و ویژگی‌هایی مانند برخورداری از یک جلوه زیبا و منحصر به فرد، دوام بالا، قیمت پایین و عدم نیاز به نگهداری از جمله مزیت‌های این نوع پروفیل به شمار می‌روند. استیل ضد زنگ که ماده بسیار مهمی در حوزه تولید این نوع پروفیل است، داخل کشور تولید نشده و معمولا از خارج کشور وارد می شود. گاهی اوقات نیز این پروفیل به صورت مستقیم وارد کشور شده و در صنایع مورد نیاز به کار گرفته می‌شود.

خرید آنلاین آهن و پروفیل ساختمانی

برای استعلام قیمت پروفیل و آهن آلات تنها کافیست با کارشناسان فولادین تماس حاصل نمایید .